Açık ve Kapalı Toplum Nedir?
Açık ve kapalı toplumlar, iki farklı toplumsal yapıdır. Her ikisi de, toplumun tüm üyelerinin bir arada toplu olarak birlikte yaşadığı ve aralarındaki ilişkileri tanımlayan kuralların bütünüdür. Açık toplumlar, çok geniş, küresel, kurumsal ve yaşamsal bağlantıların olduğu topluluklar olarak tanımlanır. Bu tür topluluklar, üyelerinin çeşitli kültürel, sosyal, fiziksel veya ekonomik arka planlarından gelenleri kapsar.
Kapalı toplumlar ise, küçük, sınırlı, ağırlıklı olarak etnik kökenleri göz önünde bulundurularak oluşturulan topluluklar olarak tanımlanır. Bu tür topluluklar, üyelerinin daha az da olsa kültürel, sosyal, fiziksel veya ekonomik arka planlarından gelenleri kapsar.
Açık toplumlar, çok çeşitli kültürleri ve değerleri kabullenen topluluklardır. Çoğu durumda, açık toplumlarda, üyeler arasında sosyal ve kültürel hareketlilik vardır. Bu hareketlilik, çok farklı toplumsal grup ve kültürel alanlar arasında ticari veya sosyal ilişkilerin gelişmesini kolaylaştırır.
Kapalı toplumlar ise, üyelerinin çoğunlukla aynı etnik kökenden gelenlerden oluşan topluluklardır. Kapalı topluluklar, üyelerinin çoğunlukla aynı değerleri ve kültürleri paylaştıkları topluluklardır. Etnik köken açısından sınırlı olan bu topluluklar, üyeler arasında sosyal hareketlilik ve kültürel değişimin yavaş olmasına neden olur.
Sonuç olarak, açık ve kapalı toplumlar, üyelerinin kültürel ve sosyal bağlamlardan gelenleri kapsayan iki farklı toplumsal yapıdır. Açık toplumlar, çok çeşitli kültürleri ve değerleri kabullenen topluluklardır. Kapalı toplumlar ise, üyelerinin çoğunlukla aynı etnik kökenden gelenlerden oluşan topluluklardır.